Czego potrzebujemy: 100 g ciasta protein pizza 15 g sosu pomidorowego dołączonego do pizzy 30 g mąki gryczanej 30 g serka philadelphia 25 g serka ricotta 25 g sera mozzarella 100 g szpinaku 50 g pomidora przyprawy - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Jak wykonać: Ciasto na pizze przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odkładamy na kilka [...]
Czego potrzebujemy: 180 g stałej części mleka kokosowego ( mleko z Biedronki się nie nadaje) 130 g wiórków kokosowych 20 g mąki kokosowej 40 g syropu klonowego lub płynnego miodu 90 g gorzkiej czekolady 10 g oleju kokosowego Jak wykonać: Mleko kokosowe, wiórki i mąkę razem z syropem dokładnie mieszamy, do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. [...]
Czego potrzebujemy: Na spód: 100 g gorzkiej czekolady 25 g oleju kokosowego nierafinowanego Na "karmel": 100 g daktyli 25 g masła orzechowego 25 g izolat białka serwatkowego o smaku słony karmel szczypta soli Na kruszonkę: 25 g mąki kokosowej 7 g syropu klonowego lub miodu 15 g rozpuszczonego oleju kokosowego 5 g jogurtu naturalnego Jak wykonać: [...]
Czego potrzebujemy: 750 g passaty pomidorowej 300 g zmielonej łopatki wieprzowej 200 g obranych ze skórki pomidorów 70 g czerwonej papryki 70 g cebuli 100 g płatów makaronu do lasagne 30 g parmezanu 10 g oleju kokosowego 5 g masła przyprawy Jak wykonać: Mięso smażymy na suchej patelni do całkowitego wytopienia tłuszczu. Gdy jest już gotowe [...]
Pandemia COVID-19 drastycznie wpłynęła na nasze życie ludzkie, gdyż cechuje ją nieprzewidywalna zachorowalność i śmiertelność pacjentów, jednocześnie znacząco obciąża ona systemy opieki zdrowotnej na całym świecie. Komentarz Od myszy do ludzi daleka droga, więc wcale nie jest pewne, iż kannabidiol zadziała tak samo u człowieka. Raczej nie [...]
VEGANMEAL Oriental to gotowe danie dedykowane weganom i wegetarianom, ale nie tylko. Na pierwszy rzut po otwarciu widzimy kaszę, ciecierzycę i kawałki warzyw. Po szybkim podgrzaniu (w mikrofali lub na patelni) otrzymujemy aromatyczną potrawę. Danie w niczym nie przypomina niektórych sklepowych gotowców, które często pachną sztucznie i nie [...]
Veganmeal Italian to propozycja dla wszystkich fanów włoskiej kuchni. Połączenie makaronu z ciecierzycą, oliwkami, suszonym pomidorem i pestkami dyni to strzał w dziesiątkę. Danie jest chrupiące, niezwykle aromatyczne i sycące. Porcja 140 g zawiera 333 kcal i aż 10 g białka. Ma też dobrą porcję tłuszczu (17 g w porcji), ale są to zdrowe tłuszcze [...]
Kuchnia tajska charakteryzuje się bogactwem smaków i kolorów. Wyraziste przyprawy, często pikantne, ale z dodatkiem słodkiej nuty to wspólny mianownik wielu potraw. W kuchni tajskiej bardzo często pojawia się kokos w różnych formach, a także kolendra, trawa cytrynowa, liście limonki kaffir, imbir i wiele innych roślinnych dodatków. To sprawia, że [...]
Jeśli jesteś miłośnikiem wszelkich płatków z mlekiem (roślinnym) albo nie wyobrażasz sobie jogurtu roślinnego bez czegoś chrupiącego w środku to polecam spróbować Nutlove Crunchy Flakes. Są to chrupiące kwadraciki posypane cynamonem i to bez dodatku cukru. Dużą zaletą płatków (szczególnie dla łasuchów) jest słodki smak, ale nie aż tak słodki, jak [...]
Jako dawna miłośniczka wszelkiego rodzaju nabiału, nie mogę przejść obojętnie obok produktów, które są roślinną alternatywą dla jogurtów. Vegangurty to seria marki Pilos, która jest dostępna w kilku smakach. Mój wybór padł na kokos, brzoskwinię, marakuję. Jest to jedno z moich ulubionych połączeń. Jogurty roślinne różnią się od tych mlecznych [...]
Kiedy w sklepie SFD pojawiały się kolejne kremy z serii NUTLOVE, z zazdrością patrzyłam na tych, którzy zajadają i wychwalają i z niecierpliwością czekałam na wersję wegańską. I warto było czekać, bo pojawił się jeden z moich ulubionych smaków - kokosowy. I żeby tego było mało, to z dodatkiem chrupiących migdałów. Wiele tego typu wyrobów [...]
Kotlety w panierce to taki jeden z najpopularniejszych produktów na polskich obiadowych talerzach. Zwykle jest to kotlet schabowy, ewentualnie z piersi kurczaka a weganie poszukują dla siebie roślinnych alternatyw. Jedną z nich jest roślinny sznycel znaleziony w Biedronce. Wady i zalety Kolorowe opakowanie zachęca dużą ilością białka i dodatkiem [...]
Czego potrzebujemy: 100 g ugotowanego buraka kilka liści świeżego szpinaku 80 g gruszki 80 g ugotowanego/upieczonego mięsa z indyka/kurczaka 50 g awokado 40 g komosy ryżowej cytryna/limonka sól/pieprz Jak przygotować: Buraka kroimy w drobną kostkę i wkładamy na spód słoika. Kropimy sokiem z cytryny lub limonki. Na buraka układamy umyte liście [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie lekkiego ciasta francuskiego 100 g proszku Sugar free pudding o smaku waniliowym 400 ml gorącej wody jedno jajko zmielony erytrytol do posypania ciasta Jak wykonać: Ciasto rozwijamy, dzielimy na dwie części. Obie części smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem, układamy na papierze do pieczenia i władamy do [...]
Masło orzechowe albo się kocha, albo nienawidzi. Zdecydowanie więcej jest jednak zwolenników. Jest to niesamowicie pyszna przekąska lub dodatek do wielu dań takich jak owsianki, omlety, jogurty i wiele innych. Na szczególną uwagę zasługuje produkt z ALLNUTRITION - odtłuszczone masło orzechowe... w proszku! W pierwszej chwili byłam dość sceptycznie [...]
Hummus to bardzo smaczna roślinna pasta, której podstawą jest ciecierzyca, oliwa z oliwek, sezam, czosnek i przyprawy. Można ją z powodzeniem zrobić samemu, ale także kupić gotowce. Seria Vemondo oferuje mnóstwo wegańskich smakołyków, w tym także różnego rodzaju pasty do kanapek lub kawałków surowych warzyw. Nie mogło zabraknąć także hummusu. [...]
Czego potrzebujemy : 100 g ciasta PROTEIN PIZZA 20 g zmielonych na mąkę płatków owsianych 50 g serka philadelphia 100 g tuńczyka w sosie własnym 40 g sera feta 80 g szpinaku przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa Jak wykonać: Ciasto robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawiamy na kilka minut. Następnie blat wysypujemy mąką owsianą i [...]
Czego potrzebujemy: Jeden świeży wypatroszony pstrąg - waga około 250 g Pęczek natki pietruszki 3 plasterki cytryny 3 łyżki soli 50g cukini 1 cebulka dymka 50g quinoa 10g oleju kokosowego piórka dymki Jak zrobić: Pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy. Natkę pietruszki dokładnie płuczemy i wpychamy do środka ryby - tyle ile wejdzie. Rybę grubo [...]